Googles hjelper er klar for iOS

Skal ha svaret klart allerede før du vet at du trenger det.

Googles hjelper er klar for iOS
Google Now tilbyr brukerne oppdatert informasjon om steder og hendelser, basert brukerens posisjon, avtaler og annet som brukeren har delt med Google. Nå har tjenesten blitt tilgjengelig gjennom Googles søkeapplikasjon for iPhone og iPad. Bilde: Apple/Google

I juli i fjor utvidet Google søkeapplikasjonen til Android 4.1 og nyere med Google Now, en tjeneste som ved hjelp av ulike kort skal kunne tilby brukeren informasjon brukeren kan ha bruk for der og da, uten at brukeren i prinsippet trenger å gjøre annet enn å åpne søkeappen.

I praksis avhenger Google Now av data brukeren allerede har delt med Google. Dette kan inkludere slikt som kalenderoppføringer, Gmail-innholdet, nettloggen for søk, posisjon for hjemsted og arbeidsplass, nåværende posisjon og fotballaget man heier på.

Ved å knytte sammen all denne informasjonen, kan Google Now («Google Nå» på norsk) kunne vise brukeren informasjonskort om trafikksituasjonen på vei til jobben, reisetid til steet for den neste avtalen, kampresultater for favorittlaget, kommende forestillinger på en kino, ruten til restauranten du nettopp søkte opp på pc-en, været på stedet du reiser i morgen og mye annet. Er man på reise, utvides informasjonen med slikt aktuelle valutakurser og informasjon om populære interessepunkter, som severdigheter og restauranter.

Google Now kan være veldig nyttig, men også litt skremmende, siden man gir Google tilgang til veldig mye informasjon. Riktignok kan brukeren bestemme i ganske stor detalj hvilken informasjon Google Now skal få tilgang til. Men resultatene blir helt klart best når tjenesten vet mye om brukerens planer, og de blir bedre etter hvert som brukeren faktisk benytter tjenesten.

Dersom Google Now ikke automatisk har funnet fram til den informasjonen man er på jakt etter, er veien kort til søk basert på enten tekst eller tale, siden Google Now er en del av selve søkeappen til Google.

I går ble Google Now gjort tilgjengelig for brukere av iPhone og iPad gjennom en ny versjon Google Search, en applikasjon som allerede benyttes av mange iOS-brukere.

Med tanke på at Google Now støttes av iOS 5.0 og nyere, betyr det at den kan tas i bruk av de aller fleste brukere av iOS-enheter. Android-utgaven støttes derimot bare av nyere enheter. Dermed kan iOS-brukerne, i alle fall på kort sikt, bli den største brukergruppen av Google Now.

Det er dog ventet at en versjon av Google Now på sikt også vil bli gjort tilgjengelig via Googles vanlige søkeside.

    Les også: