Googles morselskap mer verdifullt enn Apple

Kursen spratt i været etter sterke kvartalstall.

Googles morselskap mer verdifullt enn Apple
Alphabet, morselskapet til Google, la for første gang fram kvartalstall i går. Det var riktig så vellykket. Bilde: Alphabet, montasje: digi.no

Googles eierselskap Alphabet gikk mandag forbi Apple og ble verdens mest verdifulle selskap. Markedet sendte verdien opp etter milliardoverskudd i fjerde kvartal.

Selskapet satt igjen med 4,9 milliarder dollar etter skatt, rundt 42 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er 200 millioner dollar mer enn for ett år siden. Omsetningen lå på 185 milliarder kroner.

Bedre enn ventet

Resultatet var bedre enn analytikerne hadde ventet, og Alphabet-aksjen spratt opp 8 prosent.

Det ga selskapet en totalverdi på 570 milliarder dollar, mot Apples 533 milliarder. Handlene ble foretatt utenom børsens åpningstid, så verdivurderingen er ikke offisiell, men det er ventet at Alphabet vil gå forbi Apple når handelen på Wall Street starter tirsdag.

Alphabet ble opprettet i fjor og eier både nett- og søkegiganten Google samt en rekke sideprosjekter som sysler med alt fra utforskning av verdensrommet til selvkjørende biler. Det er fortsatt søkemotoren som er mest innbringende. Reklameinntektene hos Google og datterselskaper som Youtube, Gmail og Android økte med 17 prosent i fjor.

Sideprosjektene gikk derimot med underskudd på 3,5 milliarder dollar.