BEDRIFTSTEKNOLOGI

Googles nettsky offisielt lansert

Først nå er App Engine der Google ønsker at tjenesten skal være.

Googles App Engine i nettskyen.
Googles App Engine i nettskyen.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2011 - 14:48

For tre og et halvt år siden avduket Google en forhåndsvisning av tjenesten App Engine, selskapets PaaS-baserte (Platform as a Service) nettskytjeneste. Denne uken kunngjorde selskapet at forhåndsvisningsperioden er over og at App Engine er et fullt støttet Google-produkt.

Tanken bak App Engine har hele tiden vært å tilby kundene å kjøre webapplikasjoner basert på den samme infrastrukturen som Google selv benytter, men innenfor klare begrensninger.

Fra starten av hadde App Engine bare støtte for programmeringsspråket Python, men senere har både Java og Go blitt inkludert.

Tjenesten tilbys gratis opp til et visst nivå av forbrukte ressurser. Det betales for ytterligere lagringsplass, båndbredde og CPU-sykluser.

Med den offisielle lanseringen innfører Google også en ny prisstruktur, som vel å merke ble kunngjort allerede i mai, og nye tjenestebetingelser.

Sammen med den offisielle lanseringen av App Engine har Google også innført en del endringer av teknisk art. Det inkluderer støtte for Python 2.7 og eksperimentell Python-støtte for MapReduce-rammeverket.

Ifølge Google er det hver måned mer enn 100 000 utviklere som benytter App Engine. Av applikasjonene disse har laget, er mer enn 300 000 fortsatt aktive.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.