ANALYSER

– Googles nettstedtall er feil

– Må være laget av en sommerpraktikant, mener Operas Tor Odland.

Tor Odland i Opera Software
Tor Odland i Opera Software Bilde: Morten Brakestad
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2010 - 08:50

Digi.no skrev i går en sak om en oversikt fra Google over de tusen største nettstedene i verden. Det eneste norskeeide nettstedet med på listen var opera.com, som Google mener be besøkt av 9 millioner brukere i april. Tallene i listen er basert på estimater.

I en e-postmelding til digi.no oppgir Tor Odland, kommunikasjonssjef i Opera Software, at tallene ikke stemmer.

- Merkelig å se at Google setter sitt navn på denne listen over de 1000

mest besøkte nettstedene. Den må være laget av en sommerpraktikant som

har lært å dra plusstegnet i excel-kolonner, sier Odland.

Han skriver videre at opera.com ifølge statistikktjenesten til Google, Google Analytics, hadde opera.com alene 33,5 millioner unike brukere i april i år. I tillegg kommer subdomener som dev.opera.com og my.opera.com. Det sistnevnte hadde 24 millioner brukere. I Googles topp tusen-oversikt skilles det ikke mellom ulike subdomerer.

Tor Odland i Opera Software <i>Bilde: Morten Brakestad</i>
Tor Odland i Opera Software Bilde: Morten Brakestad

- Det er rimelig å anta at Google forsøker å selge mer reklameplass på DoubleClick-nettverket ved bruk av denne topp 1000-listen. Da er det merkelig at de ikke henter ferskere og mer representative data fra sine serverfarmer, som de har ufiltrert tilgang til, skulle man tro, avslutter Odland, som synes det er som overraskelse at Google lar sånt slippe ut.

I kjølvannet av denne saken må digi.no innrømme at vi ikke har sjekket listen fra Google grundig nok. En leser forteller at det er minst to nettsteder til på listen som er norske, w3schools.com på 742. plass og timeanddate.com på 802. plass.

w3schools.com gis ut av Refsnes Data AS, mens timeanddate.com gis ut av Time and Date AS. Begge de to selskapene holder til i Sandnes kommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.