BEDRIFTSTEKNOLOGI

Googles nye godbiter

Google har lagt til ny funksjonalitet i verktøylinja som allerede er lastet ned av millioner av brukere av Internet Explorer. Blant de nye funksjonene er muligheten til å drepe "pop-up"-annonser.

30. juni 2003 - 10:47

Millioner av brukere av Internet Explorer har lastet ned en liten programvaresnutt fra www.google.com som gir et lite Google-søkefelt som en del av knapperaden i IE. Standardversjonen gir brukeren mulighet til å søke direkte fra knapperaden uten å gå innom nettsidene til Google.

Den populære søkemotoren møter stadig sterkere utfordringer fra aktører som Yahoo og Microsoft. Microsoft planlegger visstnok å gå i sterkere konkurranse med Google ved å implementere mer avansert søketeknologi direkte i Windows, og Yahoo markedsfører stadig sterkere sin egen søketeknologi - som faktisk er lisensiert fra Google.

For å møte konkurransen lar Google brukerne nå få muligheten til å blokkere pop-up annonser samt automatisk fylle ut skjemaer på nett - inkludert kredittkortnumrene dine i kryptert form. Brukerne kan også legge inn tekst i web-loggen ("blog") sin ved å trykke på en knapp.

Google sier at denne nye funksjonaliteten er den mest ambisiøse oppgraderingen av verktøylinjen siden den ble introdusert i desember 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.