BEDRIFTSTEKNOLOGI

Googles Skype-utfordrer åpnes for flere

Google Voice blir tilgjengelig også utenfor USA og Canada.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. aug. 2011 - 09:03

Google kunngjorde i går at selskapet telefonitjeneste, Google Voice, nå skal bli tilgjengelig også i andre land enn USA. Der ble tjenesten gjort tilgjengelig våren 2009.

Google Voice brukes vanligvis direkte fra nettleseren, ved hjelp av en plugin som er tilgjengelig for de vanligste operativsystemene. Med tjenesten kan man ringe til andre pc-brukere, men også til fast- og mobiltelefoner i mange land. Det sistnevnte tilbys i de fleste tilfeller mot betaling. Man må forhåndsbetale et beløp tilsvarende ti dollar før man kan ringe.

Foreløpig har Google bare oppgitt at Google Voice nå blir tilgjengelig på 38 nye språk. Det oppgis ikke hvilke språk dette er, eller i hvilke land tjenesten nå vil rulles ut. Men det skal skje i løpet av noen få dager. Foreløpig er det ikke noen tegn til Google Voice på norsk*, bortsett fra at en del av hjelpesidene har blitt oversatt.

Ring med Google Voice direkte fra Gmail.
Ring med Google Voice direkte fra Gmail.

Brukere av Gmail skal kunne se når tjenesten har blitt tilgjengelig, ved at det da skal ha dukket opp et lite, grønt telefonikon i toppen av nettpratlisten i venstre spalte i Gmail-grensesnittet.

Google Voice tilbyr en mengde funksjonalitet, inkludert konferansesamtaler, opptak av samtaler og utskrift av mobilsvarmeldinger. Det finnes også en Google Voice-applikasjon til Android, BlackBerry og iPhone.

*Oppdatering: Dersom man endrer fra norsk til engelsk språk i Gmail, vil telefonikonet sannsynligvis bli synlig

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.