Googles storlansering neste uke: Chrome OS og Android kan smelte sammen

Googles storlansering neste uke: Chrome OS og Android kan smelte sammen
(Bilde: Google)

Tirsdag neste uke, den 4. oktober, skal Google etter alt å dømme lansere blant annet nye mobiltelefoner. En rekke medier har de siste ukene meldt at selskapet kommer til å droppe dagens Nexus-merkevare, og i stedet gå for merkenavnet Google Pixel – og ikke minst begynne å produsere telefonene selv. Selskapet bruker i dag Pixel-merkevaren på både sin luksusvariant av Chromebook, samt Android-nettbrettet Pixel C. 

Det er imidlertid mye som tyder på at selskapet kan ha enda flere spennende nyheter på gang. Flere nettsteder melder nemlig nå at Google skal ha planer om å lage en krysning av Android og Chrome OS, med kodenavn Andromeda. 

Ifølge nettstedet 9to5Google er det flere ting i kildekoden til Android 7.0 Nougat som styrker mistanken om at en sammensmeltning av Chrome OS og Android kan være nært forestående. 

Store planer

Selv om det er langt fra sikkert at Andromeda – hva nå det vil bli – vil komme på markedet før kanskje neste år, er det åpenbart at Google har noe stort på gang i forbindelse med neste ukes produktlansering. 

International Business Times viser til en Twitter-melding fra Hiroshi Lockheimer i, som er Googles sjef for Android, Google Play og Chrome. I meldingen skriver han følgende:

– Vi annonserte den første versjonen av Android for åtte år siden i dag. Jeg har en følelse av at om åtte år fra nå, så kommer vi til å snakke om den 4. oktober 2016.

Google har allerede kunngjort at Android-apper nå vil bli tilgjengelig på enkelte Chrome OS-baserte enheter, så at de to operativsystemene på sikt vil smelte helt sammen virker ikke usannsynlig. Allerede for ett år siden kunne The Wall Street Journal melde dette. 

Vårt søsternettsted Tek.no har oppsummert hva de tror Google lanserer på tirsdag:
Android-sjef: Neste uke vil bli snakket om i flere år »

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen