RESULTATERFINANS

Googles vekst skuffer igjen

Får børsjuling etter å ha økt omsetningen med 24 prosent.

16. juli 2010 - 07:57

Google presenterte i går sine regnskapstall for kvartalet fram til 30. juni.

Veksten selskapet kunne vise til var ikke nok, og et skuffet marked sendte aksjekursen ned over fire prosent til 474 dollar.

I alt har selskapets aksjeverdi falt hele 17 prosent de siste tre månedene.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 24 prosent til 6,82 milliarder dollar, men bare én prosent mer enn i forrige kvartal. Google har imidlertid for vane å vise liten vekst fra første til andre kvartal.

Driftsresultatet økte også med 24 prosent, til 2,37 milliarder dollar. Etter skatt ble resultatet 1,84 milliarder dollar, opp fra 1,48 milliarder samme kvartal i fjor.

Både driftsresultatet og resultat etter skatt faller noe sammenlignet med forrige kvartal, da søkegiganten satt igjen med 1,96 milliarder dollar.

Konsensus blant analytikere hadde på forhånd ventet 6,52 dollar i fortjeneste per aksje. Google oppnådde 6,45. Etter børsens stengetid falt Google-aksjen over 4,2 prosent i går.

Toppsjef Eric Schmidt sa under kvartalpresentasjonen at selskapet opplever et sterkt andrekvartal med solid vekst i kjernevirksomheten (søkeannonser) og kraftig vekst også i nye forretningsområder.

Betalte annonser er selskapets viktigste inntektskilde, og står for 90 prosent av omsetningen. Antall klikk på annonsene Google viser på egen og partneres nettsider øker 15 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, men veksten er dårligere enn det selskapet kunne vise til før finanskrisen.

Snittprisen annonsørene betaler har dessuten bare økt 4 prosent, mot 7 prosent i forrige kvartal.

Google sitter nå på en pengesekk med 30,1 milliarder dollar i kontanter og lett omsettelige verdipapirer. Det er opp nesten fire milliarder på ett år.

Samtidig fortsetter Google å øke sine faste utgifter. Kostnadene utgjør nå 1,99 milliarder dollar i kvartalet, eller 29 prosent av omsetningen. I fjor på samme tid var tallene henholdsvis 1,54 milliarder og 28 prosent.

Noe av grunnen til det økte kostnadsbildet er større lønnsutgifter. Selskapet har nå 21 805 fastansatte. Det er mer enn 1200 nye hoder siden forrige kvartal. Rundt 300 av disse har fulgt med i de ulike oppkjøpene Google har gjort i perioden.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.