Googles verktøylinje nå også for Firefox

Google har gjort selskapets verktøylinje tilgjengelig for Firefox-nettleseren.

Google har gjort selskapets verktøylinje tilgjengelig for Firefox-nettleseren.

Google publiserte i slutten av forrige uken en versjon av selskapets verktøylinje, Google Toolbar, for Mozillas Firefox. Fram til nå har selskapet kun tilbudt et slikt tillegg til Internet Explorer.

Verktøylinjen er tilgjengelig på i ti forskjellige språkdrakter og støttes av Windows, Mac og Linux. Tillegget er skrevet språket XML User Interface Language (XUL) og den samme installasjonsfilen kan benyttes for alle operativsystemene.

Verktøylinjen tilbyr blant annet en søkeboks for Google, stavekontroll, funksjonalitet for automatisk utfylling av felter, et oversettelsesverktøy og Googles AutoLink som gjør gateadresser i USA om til lenker til et kart. En del av funksjonaliteten som tilbys i IE-utgaven er ikke med i Firefox-utgaven. Dette gjelder blant annet blokkering av popup-sider, noe Firefox har god støtte for selv.

Google anser fortsatt Google Toolbar for Firefox som en betautgave. Den kan lastes ned fra denne siden.

Også Yahoo tilbyr en tilsvarende verktøylinje til Firefox. En nyere betautgave ble gitt ut i forrige uke. Denne verktøylinjen inkluderer blant annet en RSS-leser og kan lastes ned fra denne siden.

Den trolig eneste nordiske verktøylinjen til Firefox leveres av Gule Sider/Findexa. Den er tilgjengelig på denne siden og tilbyr blant annet snarveier til Gule Siders søke- og karttjenester.

Tore Andre Godager, portalsjef for Gule Sider, forteller til digi.no at 7 prosent av brukerne av Gule Sider benytter Firefox, en dobling siden i januar i år.

Til toppen