BEDRIFTSTEKNOLOGI

GPS-mottaker lover halvert strømforbruk

Videreutviklet produkt lover forlenget navigeringstid.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. feb. 2009 - 09:02

Tyske Vincotech har utviklet en ny versjon av selskapets A1080-A GPS-mottaker som bare skal bruke halvparten så mye strøm som separate GPS-mottakere. Dette gjelder 04-utgaven av mottakeren.

Effektbruken er vesentlig spesielt for mobil, batteridrevet elektronikk og GPS-mottakere for navigasjonsapparater er intet unntak.

A1080-A er basert på det vanlige SiRFstar III-brikkesettet og består av et kretskort som med komponenter måler 16,2 x 19 x 2,4 millimeter. Det veier 1 gram.

Mottakeren benytter en driftsspenning på 3,3 volt og trekker da 23 milliampere ved én posisjonsbestemmelse per sekund. Maksimalt strømforbruk er 32 milliampere under låsingen av satellitter.

GPS-mottakeren Vincotech A1080-A51
GPS-mottakeren Vincotech A1080-A51

Nå modulen er integrert i sluttbrukerprodukter, vil effektbruken kunne reduseres ytterligere ved hjelp av to laveffektsmodus.

Dette inkluderer Push To Fix Mode som nærmest før modulen til å sove, samtidig som den holder efemeride automatisk oppdatert. Dette skal sikre rask innfanging av signaler ved behov.

Modulen skal være enkelt å ta i bruk siden den bare krever en strømforsyning, en antenne og et standard serielt grensesnitt for å kunne brukes. Modulen har ikke støtte for Assisted GPS, noe som gjør den mindre egnet til mobiltelefoner.

Ved kaldstart skal typisk tid til første låsing være på mindre enn 35 sekunder.

    Les også:

Evalueringskortet EVA1080-A51 med den nye GPS-modulen.
Evalueringskortet EVA1080-A51 med den nye GPS-modulen.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.