Grådighet og frykt via e-post startet ny asia-krise

Et nyhetsbrev med navnet "Greed & Fear" startet en ny asia-krise mandag.

Et nyhetsbrev med navnet "Greed & Fear" startet en ny asia-krise mandag.

Det er Wall Street Journal Interactive som forteller den sørgelige, men dog ganske lystige historien om hvordan en melding sendt til abonnentene på det elektroniske nyhesbrevet fra banken satte i gang en ny krise i det asiatiske markedet, om enn ikke av slike dimensjoner som ved forrige korsvei.

En fondsmegler i Hong Kong gjorde torsdag i forrige uke den tabben å etterspørre en viss rapport fra Amro Asia ved å svare på nyhetsbrevet fra banken. I stedet for at forespørselen endte opp i banken, gikk den til alle andre medlemmer på lista.

Forvirrede mottakere av fondsmeklerens feilsendte mail svarte deretter på denne mailen, som igjen gikk ut til alle andre på listen. Da begynte mange å bli sure og grinete, og folk begynte å melde seg av listen. Selvsagt sendte de avmeldingene til alle abonnenter av Greed & Fear også, hvilket igjen medførte rasende reaksjoner og ytterligere avmeldinger - til alle abonnentene.

Mer enn 100 meldinger ble sendt til listen i løpet av fire dager, noe som genererte rundt 100.000 nokså ubrukelige e-post-meldinger.

Mange Amro-kunder ble heller opprørt av det hele, skriver Wall Street Journal.

Andre tok det mer humoristisk:

- Jeg syns vi alle skal holde oss PÅ mailing-listen og fortsette med å sende meldinger rundt med klager, skrev en abonnent. - Jeg skal holde rede på dem, og sørge for at vi får verdensrekorden i antall ubrukelige elektroniske postmeldinger mottatt.

Til toppen