JUSS OG SAMFUNN

Gransker bånd mellom Apple og Google

Deler styremedlemmer, risikerer antitrust-trøbbel.

5. mai 2009 - 08:58

USAs konkurransemyndigheter (Federal Trade Commission, FTC) etterforsker forholdet mellom Google og Apple. Det melder New York Times (NYT).

Googles toppsjef Eric Schmidt og Arthur Levinson er engasjert som styrerepresentanter i begge selskapene.

Myndighetene skal granske hvorvidt dette forholdet utgjør et lovbrudd.

Det er ifølge amerikanske antitrust-regler ikke tillatt at samme person sitter i to ulike forretningsstyrer dersom det hemmer konkurransen mellom selskapene.

Verken Apple, Google eller FTC ønsker ifølge nyhetsbyrået Reuters å kommentere saken.

De to selskapene konkurrerer på en rekke områder, både direkte og indirekte. Det mest åpenbare forholdet som FTC må vurdere er innvirkningen en eventuell rolleblanding har med hensyn til smartmobil-markedet.

Apples iPhone regnes nå som et av selskapets viktigste produkter, og Google er på sin side sterkt involvert i utviklingen av det åpne operativsystemet Android, som er ventet levert på en rekke nye mobiltelefoner fremover.

Android kan imidlertid ikke sies å være en stor del av Googles forretningsdrift. Det kan peke i retning av at selskapene ikke bryter antitrust-reglene, ifølge juridiske eksperter som NYT har pratet med.

Dette er Googles andre antitrust-granskning på kort tid. Fra før undersøker det amerikanske justisdepartementet om søkegigantens planer om å digitalisere hele bibiloteksamlinger kan være lovstridige.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.