Gransker mistenkelige aksjehandler i Fast

Kredittilsynet fortsetter å ettergå Fast, selv om Økokrim og Oslo-politiet ikke prioriterer saken.

Gransker mistenkelige aksjehandler i Fast

Kredittilsynet fortsetter å ettergå Fast, selv om Økokrim og Oslo-politiet ikke prioriterer saken.

Kredittilsynet skal granske en rekke mistenkelige aksjehandler i søkemotorselskapet Fast i tiden før selskapet ble kjøpt opp av Microsoft.

De mest spesielle handlene ble gjennomført halvannen time etter at Microsoft presenterte budet sitt for Fast-toppene John M. Lervik og Robert Keith, skriver Dagens Næringsliv.

Da budet fra den amerikanske programvaregiganten kom, tok det fire dager før Lervik og Keith varslet Oslo Børs og aksjonærene.

Kredittilsynet har gransket Fasts oppblåste regnskaper i over ett år. Regnskapene skal være pumpet opp med totalt 250 millioner kroner. Undersøkelsene ble satt i gang etter at Oslo Børs bøtela selskapet for å ha unnlatt å melde fra om de pågående oppkjøpsforhandlingene. De hemmelige forhandlingene med Microsoft pågikk i tre måneder.

- Jeg kan bekrefte at dette er en sak som Kredittilsynet undersøker. Vi ser på flere ulike transaksjoner i forbindelse med Microsofts oppkjøp av Fast, sier spesialrådgiver Tore Lindstad i Kredittilsynet til avisen.

Ved å inntektsføre fiktive kontrakter og kontrakter som aldri ble en realitet, ble Fasts egne aksjonærer ført bak lyset.

Kredittilsynet presser nå på for at politiet skal etterforske Fast, men verken Økokrim eller Oslo-politiet har planer om å etterforske selskapet, fikk NTB opplyst mandag. Kredittilsynet har uansett varslet at de vil påklage Oslo-politiets henleggelse til statsadvokaten og muligens videre til Riksadvokaten. (©NTB)

    Les også:

Til toppen