Gransker mulig Hotmail-lekkasje

Windows Live gikk ned for telling etter en serverfeil.

Gransker mulig Hotmail-lekkasje

Windows Live gikk ned for telling etter en serverfeil.

Microsoft etterforsker et mulig sikkerhetsbrudd i Windows Live-tjenesten.

Ifølge amerikanske medier skal flere brukere ha fått tilgang til andres Hotmail-kontoer.

Windows Live ID-systemet opplevde i går problemer. Microsoft beskriver i et blogginnlegg at en av deres autentiseringsservere feilet.

Belastningen på de gjenværende serverne økte som en følge av dette. I rundt én time skal mange ha opplevd problemer med å logge seg inn på Microsofts nettjenester.

Samtidig settes serverkrasjen i sammenheng med et langt mer alvorlig problem. Enkelte brukere skal ha fått opp innboksen til andre brukere, ifølge BusinessWeek.

- Plutselig fikk jeg opp en helt ukjent innboks. Jeg forsøkte igjen og fikk da en annen og like ukjent konto. Jeg forsøkte å logge meg inn flere ganger – hver gang dukket det opp en ny mailkonto, sier en Hotmail-bruker til nettstedet.

Ifølge Microsoft er det uklart om de to hendelsene henger sammen.

- Vi etterforsker rapporter om at et begrenset antall Windows Live-brukere kan ha fått tilgang til andre brukeres kontoer, da de besøkte kontoen sin gjennom en mobil nettleser, heter det i en uttalelse fra Microsoft, som gjengis blant annet av Cnet og Bloomberg.

Videre understreker Microsoft at de tar brukernes personvern svært alvorlig, og de derfor har startet en etterforskning.

Selskapet legger til at de vil iverksette nødvendige tiltak straks de vet mer.

Kilder:
BusinessWeek
SiliconRepublic.com
Cnet

Til toppen