Gransker Samsung etter Apple-anklager

Har Samsung for mye makt?

Har Samsung, med mobilsjef J.K. Shin i spissen, misbrukt sine mobilpatenter for å oppnå fordeler i markedet? Det skal Sør-koreanske myndigheter granske, etter oppfordring fra Apple. EU har en tilsvarende granskning på gang.
Har Samsung, med mobilsjef J.K. Shin i spissen, misbrukt sine mobilpatenter for å oppnå fordeler i markedet? Det skal Sør-koreanske myndigheter granske, etter oppfordring fra Apple. EU har en tilsvarende granskning på gang. (Bilde: Samsung)

Har Samsung for mye makt?

Sør-koreanske konkurransemyndigheter har startet undersøkelser for å finne ut om Samsung misbruker sin dominerende posisjon innen trådløs kommunikasjonsteknologi.

Det er klager fra Apple som har igangsatt undersøkelsene til konkurransemyndighetene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Samsung og Apple er som kjent i tottene på hverandre i alt fra kopiering av design til patentbrudd. De har juridiske prosesser mot hverandre i ti land og stemningen mellom de to ble ikke lettet etter at Apple vant en viktig seier i San Jose, California, i slutten av august.

Det Apple denne gangen har anklaget Samsung for er å bruke sin enorme patentportefølje av mobil-patenter på en måte som hindrer konkurranse. Samsung blir også gransket for et tilsvarende forhold av europeiske konkurransemyndigheter.

I EUs granskning var temaet om Samsung hadde misbrukt noen av sine patentretigheter knyttet til europeiske telekommunikasjonsstandarder for å begrense konkurransen i markedet for mobiltelefoner. Den formelle undersøkelsen fra EUs side startet ved årsskiftet, og det er ikke kjent når den blir konkludert.

    Les også:

Til toppen