JUSS OG SAMFUNN

Granskes etter selvmordsbølge

France Telecom-boss mistenkt for trakassering.

Etterforskes for trakassering av ansatte: Didier Lombard er eks-konsernsjef og nåværende styreleder i telegiganten France Telecom.
Etterforskes for trakassering av ansatte: Didier Lombard er eks-konsernsjef og nåværende styreleder i telegiganten France Telecom. Bilde: MEDEF/Wikimedia Commons (CC-BY-SA)
5. juli 2012 - 07:45

Paris (NTB): Franske myndigheter etterforsker den tidligere sjefen for France Telecom etter en rekke selvmord blant ansatte i selskapet.

Didier Lombard er under formell etterforskning for trakassering etter at over 30 ansatte tok sitt eget liv i 2008 og 2009, mens han satt som sjef, melder BBC.

Lombard skriver i et innlegg i Le Monde at restruktureringen av selskapet kan ha ført til uro blant ansatte, men han avviser at den skal være årsak til selvmordene.

Den tidligere sjefen ble tvunget til å gå av i 2010. Han ledet under sin tid ved roret i France Telecom en omorganisering som førte til at titusenvis mistet jobben.

Antallet selvmord i selskapet var ikke høyere enn det nasjonale gjennomsnittet, men de ble gjenstand for stor medieoppmerksomhet.

Mange av dem som tok sitt eget liv etterlot seg brev der de oppga press fra ledelsen som grunn til selvmordet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.