RESULTATERFINANS

Grape solgte seg til svenske Clockwork/Optosof

- Dette gir oss ryggrad til en betydelig sterkere satsing i Norge, sier administrerende direktør Lars Grønseth i det som fra 1. juli heter Clockwork-Grape AS.

Eirik Rossen
1. juli 1999 - 17:00

Clockwork/Optosof oppsto i mai i år da Clockwork og Optosof slo seg sammen til en felles enhet med 80 årsverk. Bonnier var viktigste aksjonær i begge, og har 30 prosent av aksjene i sammenslutningen.

- Samtidig med Grape Digital Holding, kjøper Clockwork/Optosof også to svenske webbyråer, Linewise og Base8, sier Grønseth. - Linewise har profilert seg spesielt mot trådløse applikasjoner.

Med de tre oppkjøpene framstår Clockwork/Optosof som en solid aktør med 140 årsverk - hvorav 20 fra Grape - og markedsposisjoner i Sverige, Norge, England og Tyskland.

- For oss er det et kjempeskritt framover fra å være et lite uavhengig selskapet på 20 personer, sier Grønseth. - Nå skal dette nettverket og kompetansen komme kundene våre til gode.

Clockwork/Optosof er notert på børsen i Stockholm. Da oppkjøpene ble kjent, spratt kursen 20 prosent opp. Grønseth regner med at konsernets vekst ikke stopper med disse oppkjøpene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.