KARRIERE

Gratis CD skal hjelpe voksne med nerdevegring

Regjeringen vil - som en del av eNorge-planen - forebygge nye skiller mellom de som bruker og de som vegrer seg mot ny teknologi.

Therese Werenskiold
26. juni 2001 - 09:03

Som et ledd i regjeringens handlingsplan for eNorge skal VOX (Voksenopplæringsinstituttet) lage en begynnerveiledning for voksne som ikke har tatt i bruk data. Meningen er å produsere en CD som skal distribueres gratis i hele Norge.

Det er mange som vegrer seg mot å ta i bruk ny teknologi, og dette vil myndighetene også gjøre noe med. I en pressemelding fra VOX heter det at målet er å forebygge nye skiller mellom de som bruker og de som vegrer seg mot ny teknologi.

Hvis du ikke orker å vente på CD-en: Slik overvinner du PC-angsten

- Vi skal i første omgang lage en pilot som vi vil teste på en representativ gruppe, sier prosjektleder i VOX, Eva Mack.


Ifølge Mack vil det legges vekt på voksenpedagogiske prinsipper i utviklingsarbeidet.

Forprosjektet vil gå fram til 1. februar neste år. Deretter vil CD-en bli satt i produksjon og distribueres gratis på bibliotek og postkontor. CD-en vil gi en grunnleggende innføring i skrive- og regneprogram, pluss en veiledning i mulighetene som finnes på Internett som for eksempel betaling av regninger, bestilling av varer og lesing av nyheter.

VOX tror dette kan få stor betydning for folk i distriktene, og kanskje særlig kvinner som av ulike grunner ikke har tatt i bruk ny teknologi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.