Gratis e-post

HoTMail, et nystartet selskap i California, har sensasjonelt lansert gratis, reklamefinansierte e-post tjenester over World Wide Web.

HoTMail, et nystartet selskap i California, har sensasjonelt lansert gratis, reklamefinansierte e-post tjenester over World Wide Web.

HoTMail har sensasjonelt lansert gratis e-post over World Wide Web (WWW). Mot å bli eksponert for reklame mens man leser og skriver elektronisk post, får man egen e-post adresse og bruk av e-post uten å betale en krone. Det sensasjonelle ved konseptet er at man ikke trenger egen e-post programvare. Alt man behøver er tilgang til Internett og en nettleser á lá Netscape Navigator eller Internet Explorer. Man får den elektroniske adressen for livstid.

Tjenesten er programmert i HTML (Hyper Text Markup Language) med CGI (Common Gateway Interface) scripter slik at tjenesten aksesseres på samme måte som en hvilken som helst side på nettet. Det betyr at man kan aksessere sin e-post fra hvor som helst, alt som trengs er en datamaskin med Internetttilgang.

Over 75 000 e-post kontoer har blitt åpnet siden starten 4. juli. Hver dag kommer det til 3.000 nye abonnenter. Hjemløse, studenter, arbeidsløse (som mister sin e-post adresse når de mister jobben) og profesjonelle har hoppet på den nye, gratis tjenesten. Tjenesten er også meget anvendelig for reisende som meget enkelt og billig kan sjekke e-posten sin.

Nye brukere må gi opp navn, adresse, alder og inntekt sammen med annen demografisk informasjon. HoTMail lover ikke å selge informasjonen videre, men bruker informasjonen til å tilpasse reklamen som brukerne blir vist når de leser og skriver elektroniske beskjeder.

Tjenesten er dog ikke problemfri. Fordi tjenesten er programmert som en vanlig Internett-side er tjenesten tregere enn vanlig e-post. Det tar like lang tid å lese en e-post melding som det tar å laste ned en vanlig Internett-side. Selv med rask tilgang til Internett betyr det endel venting.

Til toppen