Gratis e-postkatalog fra Telenor

Telenor planlegger nå å lage en e-postkatalog for de fleste e-postadresser i hele Norge. Katalogen blir mest sannsynlig en nett-tjeneste, og Telenors ambisjoner er at den skal være gratis.

Telenor planlegger nå å lage en e-postkatalog for de fleste e-postadresser i hele Norge. Katalogen blir mest sannsynlig en nett-tjeneste, og Telenors ambisjoner er at den skal være gratis.

En e-postkatalog vil være et kjærkomment produkt for mange.

Telenor har nå registrert rundt 600.000 e-postadresser i sin online-tjeneste, men søk blant disse er bare mulig for Nextra-kunder. Telenor sier til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire at de nå vurderer å etablere en katalog over norske e-postadresser.

- Er det mulig å hente inn e-postadresser fra det hopetall av andre aktører som finnes, eller fra tjenester som tilbyr gratis e-post slik som Dagbladet., Spray, Organizer og Hotmail?

- Det finnes et rikholdig utvalg, ja. Vi er nå i gang med å inngå avtaler med de ulike e-posttilbyderne, for å samle inn adresser. Det er et realt stykke arbeid, forteller Internett-ansvarlig i Telenor Media, Jan Staff til digi.no.

- Målet er at vi skal være en katalogtjeneste for Norge, ikke bare for Nextra-kunder, sier han videre. Han regner med at Nextra står for mellom 50 og 70 prosent av alle e-postadresser i Norge.

Staff legger til at Telenor ikke har noen avtaler med andre e-posttilbydere enda, men selskapet har luftet tanken for flere av de andre aktørene og alle synes det er en god idé.

Når det gjelder eierskap og finansiering, vil Telenor mest sannsynlig stå som utgiver av e-postkatalogen, tror Staff. Kostnadene er ikke estimert ennå, men Staff forteller at Telenors ambisjoner er at katalog-tjenesten skal være gratis for brukerne.

- Det er ikke mulig å tilby en 100 prosent oppdatert tjeneste, men vi vil gjøre den så oppdatert som mulig, sier han videre.

- Når kan vi regne med at katalogtjenesten er tilgjengelig?

- Det er vanskelig å si, men Telenors intern-mål er at den skal være klar i løpet av året. Det kan imidlertid komme mange torpedoer i baugen, understreker Staff.

Direktør for Katalogvirksomheten i Telenor Media, Wenche Holen, bekrefter overfor Newswire at Telenor er i løpende dialog med Datatilsynet for å finne løsninger. Tilsynet krever blant annet at brukeren gir sitt samtykke til å legge e-postadressen inn i et register.

Telenor har lenge hatt en dialog gående med Datatilsynet for å få tillatelse til å legge ut telefonkatalogens Hvite Sider gratis på nettet. Denne tjenesten er foreløpig lukket for allmenheten, med mindre man betaler for den.

- Har de som vil stå oppført i e-postkatalogen noen reservasjonsmuligheter i forhold til spam?

- Det skal være veldig strengt. Vi vil stenge alle roboter ute, som prøver å samle inn adresser til masseutsendelser. Brukerne vil kunne reservere seg mot spam, og de vil også kunne reservere seg mot selve registreringen. Alle reservasjoner vil bli ivaretatt, forsikrer Staff.

Til toppen