Gratis Exchange-erstatning lagt ut

Kjernen i Novells Linux-baserte Exchange-erstatning kan lastes ned gratis.

Kjernen i Novells Linux-baserte Exchange-erstatning kan lastes ned gratis.

Tyske Netline Internet Service sa tidlig i august at de ville legge ut sin Open-Xchange Server til gratis nedlasting under GPL-betingelser innen utgangen av måneden. I går holdt de dette løftet.

    Les også:

Open-Xchange Server er kjernen i Novell Suse Linux Openexchange Server. Det tilbyr integrert gruppevare med e-post, kalender, kontakter, oppgaver, diskusjonsfora og dokumentlagring, og kan kjøres på Suse, Red Hat, Red Flag og Debian variantene av Linux.

Netline Internet Service sier de har fått overveldende respons, blant annet fra tusener av programmerere som vil være med på deres utviklerprogram. Selskapet mener dette kan gi produktutviklingen en helt ny dynamikk.

Forskjellen mellom gratisvarianten og Novell-utgaven er at gratisvarianten leveres uten support og vedlikehold, og at Novell-utgaven inneholder tredjeparts applikasjoner og koplinger («connectors») til kommersiell programvare.

Klienten til Open-Xchange Server er en hvilken som helst nettleser på Windows, Linux, Unix, MacOS eller PalmOS, over lokal- eller Internettet. Ønsker man direkte forbindelse til en Windows-klient, må man ty til kommersielle koplinger som skal gjøres tilgjengelige seinere i år.

Grensesnittet til Open-Xchange Server gjør det mulig å utveksle data med applikasjoner innen prosjektstyring, ERP og CRM. Milepæler og oppgaver integreres rett inn i Open-Xchange, slik at brukerne slipper å forholde seg til flere kalendere, heter det fra Netline Internet Service.

Til toppen