Gratis "Fast"-søkemotor på din egen PC

Julenissen finnes. Prøv "Wilbur", en Fast-lignende, lynkvikk søkemotor på din egen maskin.

Julenissen finnes. Prøv "Wilbur", en Fast-lignende, lynkvikk søkemotor på din egen maskin.

Det er vanskelig å la være å bli imponert. Gratisprogrammet Wilbur er ikke helt nytt, men dette verktøyet burde kostet flere tusen kroner. Julenissen finnes, for det blir ikke så mye bedre:

Wilbur minner om den søkemotoren Fast Search & Transfer har begynt å selge til bedrifter. Jeg sier minner, for Fast-programmet lar mange brukere dele store informasjonsmengder over et nettverk. Wilbur er et enklere, men svært imponerende alternativ.

Wilbur er først og fremst et søkeverktøy, men fordi det er så raskt, blir det fort et navigeringsverktøy du bruker for å finne frem på maskinen din. Det går fortere å søke med Wilbur enn å åpne og bla i en vanlig katalog.

Rask indeksering: På samme måte som Fast indekserer Wilbur filene dine og lager en indeks som lar deg søke på brøkdeler av i tekst-filene. Det vanlige alternativet er å søke med Word eller Windows, men da skal maskinen lete igjennom hver fil, noe som tar tid.

Brukervennlig: Det finnes flere alternativer til Wilbur, men de er mer klønete å bruke. Wilbur er svært brukervennlig og begynner indekseringen av filene dine med en gang du starter programmet. På en noe eldre PC brukte programmet bare litt over to minutter på å indeksere 8500 filer.

Lynrask: Etterpå kan du søke etter vanlige ord i dine filer og dokumenter. Resultatene kommer etter brøkdeler av et sekund, ikke flere minutter. Resultatene kan du se på i et vindu og er det riktig fil, er det bare å dobbeltklikke.

Innstillbart: Wilbur er fullt innstillbart og lar deg utelukke eller inkludere nye filtyper for indeksering. Du kan også legge et hjelpeprogram i minne som oppdaterer indeksene med jevne mellomrom. Sammen med Wilbur følger det også et notatprogram hvor det du skriver inn indekseres automatisk.

Gratis: Wilbur var før shareware, men er nå helt gratis.

Så klikk og besøk julenissen:

Les også:
Dagens nett-juvel: Wilbur 2.1
Til toppen