Gratis filmredigeringsprogram fra Apple

Apple satser på digital video og har nå bestemt seg for å gi bort det enkle men kraftige filmredigeringsprogrammet iMovie gratis.

Programmet har tidligere blitt solgt sammen med Apples populære iMac-maskiner, men Steve Jobs og kompani skal altså gi bort godsakene.

For å bruke programmet må man nok ha en forholdsvis kraftig maskin, så det blir nok mest aktuelt for de lykkelige eierne av Apples PowerBook eller G4- maskiner.

For å få redigeringsprogrammet til å fungere må man ha oppgradert til MacOS 9.0.4 og ha Quick Time 4.1 eller nyere installert.

Den eneste investeringen man vil måtte foreta er å legge rundt 400 kroner i en FireWire-kabel til å plugge det digitale videokameraet inn i datamaskinen.

De fleste kameraer leveres med 4-pins til 4-pins FireWire-kabel mens datamaskinene gjerne har 6-pins input, og disse 4/6-pins-kablene har hittil vært litt vanskelige å få fatt på.

Programmet er enkelt men kraftig, og lar brukerne redigere video, legge på musikk og titler og eksportere det hele tilbake til DV-kameraet.

Man kan også komprimere det ferdige resultatet og legge det ut på Internett eller sende det som e-post-vedlegg.

Videoredigerings-programmer har tradisjonelt vært tunge, dyre, kompliserte saker med omfattende muligheter og dertil bratt lang lærekurve.

iMovie er i så måte en god nyhet og er da også beregnet på hjemmebrukere som ønsker et enkelt program som gjør de fleste tingene man kan ønske å gjøre med hjemmevideoene sine.

Programmet kan hentes fra Apples hjemmesider.

Til toppen