Gratis forsøk med backup over nettet

Dansk-norske Notarius tilbyr tre måneders gratis prøve på automatisert backup over nettet.

Dansk-norske Notarius tilbyr tre måneders gratis prøve på automatisert backup over nettet.

Tilbudene på lagringsplass på nett har vokst de siste månedene. I Norge har både Mamut og Telenor sine tilbud, i USA har en rekke selskaper denne tjenesten, blant dem Streamload og Xdrive.

I mai lanserte norske Netlife en tjeneste der man ikke bare kan lagre filer på nettet, men også få en klient som sørger for løpende sikkerhetskopiering av utvalgte mapper og filer. (Se artikkelen Ta sikkerhetskopi over nettet fra vår søsterpublikasjon Dinside.)

I går lanserte dansk-norske Notarius en tilsvarende tjeneste, og tilbyr sågar tre måneders gratis prøve. Tilbudet går til både private og små bedrifter.

Systemet til Notarius – som er i ferd med å skifte navn til NotaPlan – heter NotaPlan Online Backup. Det innebærer at du installerer en sikkerhetskopierende klient på din PC eller server, og at du disponerer en konto på en backup-server.

Du spesifiserer i klienten hvilke mapper og filer du vil sikkerhetskopiere, og når og med hvilke mellomrom kopiene skal tas. Du må også oppgi hvor mange ulike backup-serier du vil ta vare på. En og samme backup-konto kan disponeres av flere PC-er og servere.

Til toppen