Gratis Internett-adresse med navnet ditt

Nameplanet har åpnet en ny tjeneste som lar deg registrere navnet ditt som Internett-adresse - gratis.

Hele 700.000 brukere har takket ja til det norske Internett-selskapet Nameplanets tilbud om å registrere navnet sitt som epost-adresser. Brukere får dermed en adresse som kanskje er enklere å huske og bruke privat når adressen blir per@olsen.com.

Nå åpner Nameplanet et nytt tilbud. Etter at du har registrert deg som epost-bruker, kan du også skaffe deg den tilhørende hjemmeside-adressen. Her kan du enten lage en hjemmeside selv, eller bruke gratis-verktøyet fra Internett-tjenesten Mamut for å sette sammen og vedlikeholde siden. Alt dette er gratis - Nameplanet lever av å vise brukere annonser når de logger på.

- Vi har testet ut systemet i England i noen uker og lanserer nå gratis domenenavn i Norge, England, Sverige og Danmark, forteller Tor Albert Ersdal, administrerende direktør i Nameplanet til digitoday.no.

Det er bare en hake ved systemet - du må ha et forholdsvis vanlig etternavn. Nameplanet har kjøpt opp en lang liste .com-adresser med etternavn. Brukere med samme etternavn, men forskjellige fornavn kan så dele samme adresse, for det koster 40 dollar i året å eie en .com-adresse.

Til toppen