Gratis Internett fra svensk undergrunnsmagasin

Det svenske undergrunnsmagasinet Flashback, som tidligere har markert seg ved å huse norske nynazister og rasister på sitt nettsted, tilbyr nå gratis Internett til sine abonnenter.

Det svenske undergrunnsmagasinet Flashback, som tidligere har markert seg ved å huse norske nynazister og rasister på sitt nettsted, tilbyr nå gratis Internett til sine abonnenter.

28. juni ble flashback.net åpnet. Gjennom denne tjenesten skal undergrunnsmagasinet Flashback tilby gratis tilkobling og serverplass på Internett.

- Tanken er at i ytringsfrihetens navn skal alle kunne bli hørt på Internett. Gratis, sier Jan Axelsson i Flashback til svenske Internetworld.

Det eneste kundene trenger å betale, er et abonnement på magasinet, som koster 150 kroner for tre nummer. Ettersom siste nummer kom for to år siden, ser ikke det ut til å bli den helt store utgiften for Internett-tilkoblingen.

Den nye tjenesten kommer ikke til å gi brukerne noen service, support eller installeringsdisketter. Det eneste kundene får, er et oppkoblingsnummer for abonnementet, en e-postadresse og fem megabytes serverplass.

Målet er å skape et fellesskap på Internett, kanskje med informasjon man bare får som kunde hos Flashback, sier Axelsson.

Internett-selskapet skal jobbe etter samme prinsipper som magasinet. Derfor blir det ingen annonser eller sponsorer på nettstedet. Alt skal gjøres på ideell basis. Utstyret og 30 lokale nodenumre har blitt finansiert av folk som håper å få igjen pengene på en eller annen måte. Men altså ikke med annonser.

I Norge er det svenske nettstedet mest kjent for å huse norske rasister og nynazister. Folk med politisk ukorrekte meninger vil også få plass i den nye tjenesten, sier Axelsson.

- Det er selve tanken, selv om jeg ikke kommer til å tillate rene ulovligheter. Tanken er at den enkelte hjemmeside-eier får gjøre hva de vil, men at de selv er ansvarlige for innholdet.

Til toppen