Gratis Internett? Næhei, det holder ikke - du skal FÅ penger

Verdens tredje største søkeside på nettet er lei av nettopp det - å være tredje størst. For å rykke opp et hakk eller to skal Lycos nå begynne å betale sine kunder for å ha sine nettsider hos dem.

Verdens tredje største søkeside på nettet er lei av nettopp det - å være tredje størst. For å rykke opp et hakk eller to skal Lycos nå begynne å betale sine kunder for å ha sine nettsider hos dem.

Lycos Incorporated gikk mandag ut og sa at de vil belønne - med hard cash - de som har godt trafikkerte Internett-sider på selskapets "hjemmesidekatalog"; Tripod.

Målet er selvfølgelig å øke antallet brukere og omsetningen for på sikt å ta opp konkurransen med nummer en blant portalene, Yahoo!.

Hver gang noen besøker en Tripod-basert hjemmeside vises en annonse - en annonseplass Lycos selger. Ifølge Bloomberg News vil innehavere av en Tripod-hjemmeside heretter få 50 cents per tusende annonsevisning dersom de klarer å skape nok trafikk til å få vist minst 100 annonser hver dag. Er du enda dyktigere og skaper minst 1000 annonsevisninger per dag, får du én dollar rett i fôret for hver tusende annonsevisning.

Ifølge Lycos skriver selskapet ikke ut sjekker før den respektive hjemmesiden har skapt inntekter for innehaveren som overstiger 25 dollar - det vil si 25.000 annonsevisninger med et daglig snitt på over 1000 visninger, eller 50.000 annonsevisninger dersom det daglige snittet ligger et sted mellom 100 og 1000 sideoppslag.

Lycos' gavmilde hjemmesidesponsing kommer knapt en måned etter at selskapet sa det ville betale en "referanseprovisjon" til andre nettsteder som sendte trafikk til Lycos og dermed økte selskapets besøks- og omsetningstall.

Tripod, som Lycos kjøpte tidlig i fjor, konkurrerer med Yahoo!-enheten GeoCities, som også lar brukere sette opp sine egne nettsider gratis. Både Tripod og GeoCities har over fire millioner brukere, men sistnevnte har ifølge Bloomberg en noe større oppslutning.

Til toppen