Gratis Internett og telefon til sykehuspasienter

Lovisenberg diakonale sykehus tester ut om gratis Internett og telefon vil redusere medisinbruk.

Lovisenberg diakonale sykehus tester ut om gratis Internett og telefon vil redusere medisinbruk.

Lovisenberg Diakonale sykehus er først ute i landet med å tilby sine pasienter gratis Internett, tv, radio og telefon. De ansatte har sterk tro på at multimediapakken vil redusere behovet for smertestillende medisiner.

– Det er jo underholdning, både det å komme seg inn i dette og det å ha tilgang til radio, TV og internett. Jeg synes det har vært kjempeflott, sier pasient Anne Marie Augestad til nrk.no.

Hun har på seg headset og ser på en skjerm foran seg. Ved å trykke på skjermen kan hun velge mellom radio og TV-kanaler. Hun kan surfe på Internett og snakke i telefonen når hun vil.

Touch-skjermen er montert på en lang bevegelig arm på veggen bak pasienten, slik at den kan brukes når som helst hele døgnet.

Lyden fra radio og tv går bare inn i headsetet så det forstyrrer ingen andre. Når telefonen ringer kommer det en ganske lav summing i ørene og telefonen kommer opp på skjermen og avbryter det tilbudet man benytter seg av.

Foreløpig er dette et pilotprosjekt på kirurgisk avdeling ved Lovisenberg og det er installert 13 pasientterminaler så langt.

Avdelingssykepleier Ingrid Louise Melhus sier at pasientene liker det nye tilbudet:

– Det å få tilgang til telefon og TV er det vi har fått mest positiv tilbakemelding på. Det er en positiv adspredelse i stedet for bare å ligge og kjenne på smerter. At de kan ligge og høre på musikk, se på TV, surfe eller snakke i telefonen, det er virkelig en god smertelindring.

Klinikksjef Lars Vasli forteller at dette tilbudet er med på å lette medisineringen av pasientene fordi de blir mer aktivisert og ikke så fokusert på smertene.

– Det er vel generelt i medisineringen at det brukes andre terapiformer også. Det er opplagt at det å få andre impulser gjør at smerteterskelen senkes. Dette er et ledd i en trend hvor man ser at det er andre ting enn bare medisiner som kan hjelpe.

Til toppen