Gratis Linux-kontorpakke for bokmål og nynorsk

KDE har oppgradert sin gratis Linux-kontorpakke KOffice til versjon 1.2. Blant 37 språk er begge norske målformer, samt arabisk og zulu.

K Desktop Environment-prosjektets (KDE) kontorpakke KOffice er nettopp gjort tilgjengelig i versjon 1.2. Pakken omfatter tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram og en rekke andre verktøy. Dessverre er ikke vektortegneverktøyet tilgjengelig ennå, det er lovet til versjon 1.3.

KOffice distribueres som åpen kildekode, og ferdig kompilert til en rekke Linux-varianter. Det er tett integrert med KDEs grafiske brukergrensesnitt. Det er tilgjengelig på 37 språk, blant dem begge norske målformer, samt russisk, zulu og høyre til venstre språk som arabisk og hebraisk. Bildet viser hvordan tekstbehandleren kan brukes til å redigere både fransk og arabisk i samme dokument.

Blant forbedringer i forhold til forrige utgave, er wysiwyg-grensesnitt på tekstbehandler og presentasjonsprogram, engelsk stavekontroll, fotnoter i tekstbehandleren (noe WordPerfect hadde så tidlig som i 1983), databasetilknytning i regnearket, bedre utskriftskontroll, integrert filleser i filhåndtereren, og en skriptteknologi som åpner for en rekke former for skreddersøm.

Til toppen