Gratis Linux-porting fra IBM

IBM tilbyr gratis verktøy for å få x86-Linux-applikasjoner over på andre IBM-plattformer.

IBM tilbyr gratis verktøy for å få x86-Linux-applikasjoner over på andre IBM-plattformer.

I utgangspunktet er de aller fleste Linux-applikasjoner beregnet på å kjøre på x86-plattformen. For IBM, som tilbyr Linux på Power-prosessorer og stormaskiner, er det et poeng å kunne tilby stadig flere Linux-applikasjoner på disse plattformene. Dette er bakgrunnen for «eServer Application Server Advantage for Linux», også kjent under kodenavnet «Chiphopper» (tidligere «Blue Rock Hopper»), en ordning IBM lanserer på Linux World i dag.

Chiphopper har mange komponenter.

Det første er et en serie med verktøy som sjekker kode med tanke på overføring til andre plattformer. Disse bruker Linux Standard Base som utgangspunkt, og sjekker også bruken av blant annet Kerberos, PHP, Perl og Python i koden. Et eget IBM-verktøy, «Hopscotch» (de amerikanske ordet for barneleken Paradis) avslører spesifikke prosessorkall i koden.

Når koden er funnet i orden, tilbyr IBM en testordning for å prøvekjøre den på Power eller stormaskin.

Hvis applikasjonen kjører feilfritt på disse plattformene, tillates utvikleren å bruke et eget merke på sitt produkt: «Ready for IBM eServer with Linux».

Til slutt vil IBM også tilby støtte til salg og markedsføring av den portede applikasjonen, samt medvirke til kundestøtte når applikasjonen er levert.

Chiphopper støttes av både Novell og Red Hat.

Til toppen