KARRIERE

Gratis NAV-tjeneste skaffer IT-folk

Et lite kjent tilbud gjennom NAV kan bli redningen for IT-bedrifter, ifølge Eures-sjef Berit Alfsen.

IT-bransjen skriker etter hoder, og det er et faktum at mange bedrifter må hente folk fra utlandet for å kunne dekke den store etterspørselen som nå er.

På seminaret Utenlandsk arbeidskraft – rekruttering og integrering, kom det fram en mulighet som har vært lite profilert mot IT-bedriftene, men som framover kan bli en viktig rekrutteringskanal.

Gjennom Eures (European Employment Services), en EU-finansiert tjeneste på formidling av arbeidskraft i Europa, kan bedrifter ta kontakt med rådgivere for hjelp til å rekruttere nye hoder.

IT og teknisk kompetanse, er ett de områdene vi merker stort trykk på nå Norske Opera Software, som i dag har over 400 ansatte med 44 nasjonaliteter, er blant de IT-selskaper som har fått hjelp fra Eures.

– Vår oppgave er å tilby høy kompetanse av arbeidskraft, sier Eures-sjef i Norge, Berit Alfsen.

Hun forteller til digi.no at IT og teknisk kompetanse er blant de områdene Eures merker stort trykk på nå. Eures samarbeider i dag med 53 norske bedrifter.

I databasen var det per oktober registrert 25 420 tilgjengelig IT-eksperter og ingeniører fra Europa som har lyst til å flytte på seg.

Et ingeniørprosjekt i oktober fikk i alt inn 4 000 CV-er til engineers@nav.no. 80 ingeniører fikk tilbud om jobb, og 21 ingeniører jobber i dag i Norge gjennom Eures-rekruttering.

I Norge er Eures en integrert og gratis tjeneste i NAV. Eures-rådgiverne er NAVs eksperter i spørsmål om utenlands rekruttering.

– Ønsker for eksempel en IT-bedrift å hente folk fra Italia, kan vi tilrettelegge for en messe på dette fagfeltet i Milano, forteller Alfsen.

Eures hjelper til med å utarbeide stillingsannonser og jobbmesser, men selve kontraktsfasen må bli en jobb mellom bedriften og den ansatte.

– Vi rekrutterer mest fra Norden, Polen, Tyskland, Storbritannia, Litauen, og vi merker nå en strøm fra Romania som har god tilgang på arbeidskraft, framholder Alfsen.

Eures har i alt 700 rådgivere, hvorav 33 i Norge.

Dette er hva Eures kan hjelpe til med:

  • Bistå ved utforming av innholdet i stillingsannonsen. Hva bør den inneholde for at den skal bli lagt merke til i utlandet?
  • Utlyse og følge opp stillingen i hele eller deler av EU/EØS-området via ulike kanaler som nav.no, EURES-Europeisk Portal for Jobbmobilitet, jobbsentre, fagtidsskrifter og aviser.
  • Bistå med den første utvelgelsen av kandidater
  • Arrangere møter, jobbmesser eller konferanser i Norge eller utlandet i forbindelse med rekruttering til din bedrift.
  • Tilgang til den europeiske portalen for jobbmobilitet som gir søk på CV fra søkere som er spesielt interessert i å jobbe i Norge.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.