Gratis nettagent leser nyhetene for deg

Nettet.no har åpnet YesJames, en gratis agenttjeneste som overvåker og plukker ut norske Internett-nyhetssider for deg.

Nettet.no har åpnet YesJames, en gratis agenttjeneste som overvåker og plukker ut norske Internett-nyhetssider for deg.

Mange Internett-prosjekter blir forsinket og nettsiden Nettet.no AS er ikke noe unntak. Selskapet lovet å lansere en ny portal i april, men har utsatt flere ganger. Nå har selskapet åpnet en prøveversjon av gratis-tjenesten sin.

Tjenesten, som kalles YesJames, skal søke igjennom norske nettsider for å finne nyheter som passer med de søkeord du har lagt inn. Slike søkesystemer finnes det mange, men vanlige søk finner ofte for mange nyheter og relevansen er ofte for dårlig. Nettet.no mener deres tjeneste, basert på den engelske Autonomy-teknologien, fungerer. Nettet.no var en av mange europeiske selskaper som kastet seg over teknologien til britiske Autonomy, et selskap som avduket en ny søketeknologi i fjor. med avansert matematikk klarer selskapet å lage sammendrag og finne Internett-sider som ligner på hverandre og på de søkeord du har angitt på en langt bedre måte enn vanlige stikkord-søk gir.


Autonomy har flere produkter, blant annet en ferdig portal-løsning som det norske oppstartselskapet Nettet.no lisensiert. Autonomy har også laget Kenjin, et nedlastbart søkeverktøy som lar deg lete i nyhetskilder på nettet, men systemet fungerer bare engelske publikasjoner. Last ned din egen supersmarte søkehjelper

YesJames lar deg både søke og sette opp agenter som varsler deg om nyheter. Resultatene servere via mail fortløpende eller i en samle-epost en gang om dagen. Når du setter opp en agent til å varsle deg, får du også servert de beste eksisterende treffene for ditt søk. Du finner YesJames på nettsiden www.nettet.no eller www.yesjames.com.

I tillegg lover Nettet.no at systemet lærer av dine surfevaner. Dette er et stort fremskritt hvis det fungerer, men det har en ulempe - det krever at du leser alle dine nyheter gjennom YesJames.

Bak Nettet.no står det en gruppe privatinvestorer, blant Einar Nistad og Magne Histad, som også står bak teleselskapet Sense.

Til toppen