Gratis norsk nyhetsagent overvåker nettet

Konkurransen om nettovervåkning hardner - nå lanseres en gratis-versjon for norsk nyhetsvarsling.

Konkurransen om nettovervåkning hardner - nå lanseres en gratis-versjon for norsk nyhetsvarsling.

En rekke norske selskaper lar deg overvåke nettet. Nå åpner en av dem en gratis-versjon.

Mulighetene til å overvåke Internett og bli varslet når søkeord du har satt opp er ikke ny. Bare her i Norge finnes det minst seks selskaper som tilbyr slike tjenester.

Systemene fungerer egentlig som svært oppdaterte og spesialiserte søkemotorer. For selv om vanlige søkemotorer som Google finner mye, er de ikke så oppdaterte. En nyhetssak på en norsk nettavis dukker ikke umiddelbart opp hos Google eller de andre søkemotorene.

Selskaper som Cyberwatcher, Observer, Retriver, Ifoqus og Infostill har derfor laget spesialiserte søkemotorer som overvåker norske og nordiske nyhetssider. Brukere kan så legge inn ord som sitt eget navn, navnet på sin bransje eller konkurrent for å bli varslet om viktige ting.

Vanligvis må man kjøpe tilgang til disse tjenestene, men nå har Infostill åpnet en gratisversjon. Gratis-muligheten lar deg overvåke nettet med fem ord eller ordkombinasjoner. Infostill oppdateres mot 400 norske nettaviser, nyhetstjenester og magasiner på nett i Norge og Norden.

- Når det dukker opp saker med ordene du har lagt inn, kan du bli varslet fortløpende eller få samlet opp varslingene to ganger om dagen, forteller medgründer Andreas Øwre til digi.no.

Gratis-løsningen er dog såkalt adware - varslingene du mottar kan inneholde annonser.

Øwre og hans kollega Stig Bordsenius har begge bakgrunn fra nyhetstjenesten Origo.

- Vi varsler brukere om nye saker senest en halv time etter de har dukket opp på nettstedene vi overvåker. Dermed er vi mye raskere enn de vanlige søkemotorene, forteller Øwre.

Infostill var lenge et hobbyprosjekt, men ble gjort om til et AS i mai i fjor. Selskapet deler nå ut en gratisversjon for å skaffe oppmerksomhet om sin mer avanserte betalversjon for nyhetsovervåkning.

Øwre anslår det norske nettovervåkningsmarkedet til 150-200 millioner kroner i året. Det er Cyberwatcher og Observer som slåss om å være markedsleder.

Her finner du Infostills gratis-agent for medieovervåkning

Til toppen