Gratis Office-konkurrent girer opp med Adobe

Tjekkiske 602PC er en suksess i hjemlandet og nå girer selskapet opp med hjelp fra Adobe.

Tjekkiske 602PC er en suksess i hjemlandet og nå girer selskapet opp med hjelp fra Adobe.

Det er ikke så lett å finne opp de store nyhetene på kontorprogram-fronten lengre og de Microsoft sliter med å få sine kunder til å fortsette å bytte til stadig nye versjoner.

Mangelen på store nyheter har også gjort det lettere for nye aktører å skape konkurrenter som har det meste Microsofts samlepakke tilbyr.

Det meste kjente alternativet er Staroffice/Openoffice - betalversjonen og gratisversjonen som Sun deler ut. I tillegg kan Linux-brukere benytte seg av Koffice.

Mindre kjent for mange er kanskje samlingen med det litt kryptiske navnet "602PC" fra tjekkiske Software602. Selskapet startet opp allerede i 1989 med DOS og har blitt en suksess i hjemlandet. (Navnet stammer fra det offentlige registeringsnummeret selskapet fikk tildelt)

Selskapet gjør som Sun - man deler ut en gratisversjon uten brukerstøtte og tar seg betalt når bedrifter kjøper, men prisen er satt til beskjedne 30 dollar.

Til sammen tror selskapet at de har rundt tre millioner brukere, hvorav halvparten er i USA, uten at man har gjort så mye for dette. Nå skal selskapet gire opp, blant annet i USA, skriver Cnet.

For i går lanserte selskapet en ny versjon av 602PC Suite. Versjon 4.1-samlingen inneholder tekstbehandler, grafikkprogram og regneark, men ikke et presentasjonsprogram. Pakken finnes blant annet i engelsk versjon og selskapet har langt på vei kopiert både grensesnitt og fil-formatene Microsoft Office bruker.

Den største nyheten i versjon 4.1 er støtten for Adobe Acrobat-formatet. Software602 håper dette skal låse opp døren som hittil har stengt Microsoft-konkurrenter ute. For både brukere og analytikere påpeker at i mangel av perfekt konvertering av Microsoft-dokumenter, kvier de fleste seg for å bytte.

Software602 griper derfor til Adobe og deres Acrobat-løsning som et forsøk på å løse dette problemet. Den nye versjonen av 602PC lar brukere skape Acrobat-filer av sine dokumenter. Alle plattformer og de fleste brukere kan lese Acrobat-filer, mener Software602.

Dette omgår og løser dog primært konverteringsproblemene med Word. At Excel-filer ikke kan flyttes over uten å miste noe gjenstår. Mangelen på et presentasjonprogram vil også være et handikap for enkelte kunder.

Her kan du lese mer og laste ned gratis-samlingen 602PC Suite

Til toppen