Gratis Office-pakke gir 1GB lagringsplass

Thinkfree, en ny og mer avansert nettbasert konkurrent til Microsoft Office, tilbyr også nettpublisering og 1 GB lagring.

Thinkfree, en ny og mer avansert nettbasert konkurrent til Microsoft Office, tilbyr også nettpublisering og 1 GB lagring.

Stadig flere Office-alternativer dukker opp. Med Ajax-teknologien kan det lages nettbasert programvare med helt nye muligheter som Microsoft ikke tilbyr.

Tidligere har Goffice og Writley fått mye oppmerksomhet. Nå kommer det et alternativ, som er enda mer avansert. Selskapet Thinkfree holder på med betatesting av sin Office-alternativ, et nettbasert tilbud med både regneark, tekstbehandling og presentasjonsprogram.

Thinkfrees tilbud skiller seg fra Goffice og andre konkurrenter på flere punkter.

Det første er de mer avanserte redigeringsmulighetene: Du kan velge to modus. Det ene er Quick Edit, hvor programmet laster fortere fordi det kjøres ved hjelp av Ajax og ikke Java, med grunnleggende funksjoner som tabeller, bilder og lenker.

De avanserte redigeringsmulighetene i Power Edit -funksjonen laster ned en Java-applet på pc-en og bruker lenger tid på å laste første gangen. Men til gjengjeld finnes det flere funksjoner, deriblant stavekontroll (engelsk) og mulighet til å redigere dokumenter med avansert formattering.

Thinkfree bruker Microsoft Office-formater som standard lagringsformat, men du har også to andre muligheter. Filer kan lagres i Acrobat PDF-format, men du kan også trykke på «Publish-knappen» på toppen av siden. Du får da automatisk generert en HTML-fil som lagres til en URL på Thinkfree-kontoen din. Denne URL-en kan andre bruke for å lese dokumentet.

Thinkfree tilbyr enda en mulighet som Office ikke har. Man kan la være å publisere et dokument til alle, men likevel dele den ut på en beskyttet måte med Share-knappen. Med denne funksjonen kan man invitere brukere til å enten bare lese eller også redigere ens Thinkfree-dokumenter.

Og det er på størrelsen på lagringskontoen Thinkfree også skiller seg fra konkurrentene.

I steder for 20–30 MB, får man en gigabyte lagringsplass når man registrerer seg på siden. Den eneste begrensningen er at hver enkelt fil som lagres kan ikke være større enn 10 megabyte. Det er også mulig å lagre dokumenter lokalt på brukerens datamaskin, samt gjøre filer tilgjengelig for andre Thinkfree-brukere.

For norske brukere er det inntil videre én stor ulempe ved å gjøre seg avhengig av Thinkfree: Tjenesten er utilgjengelig på grunn av vedlikehold to timer hver natt, amerikansk stillehavstid. Det svarer til tidsrommet mellom klokka 10 og 12 norsk tid.

Du kan lese mer og eventuelt registrere deg på selskapets nettsted (se lenke i høyre marg).

Til toppen