Gratis Office til norske studenter

Men bare ved kvalifiserte skoler.

Gratis Office til norske studenter
Studenter, skoleelever og også lærere tilbys nå gratis tilgang til Office 365 og Office-applikasjoner dersom utdanningsstedet er kvalifisert for ordningen. Bilde: Microsoft

Microsoft kunngjorde i går at selskapets relativt nye ordning for gratis Office 365 til studenter og lærere, nå er tilgjengelig globalt. Denne ordningen ble introdusert i USA i fjor høst og gjør det mulig for studenter og lærere ved kvalifiserte læresteder å søke Microsoft direkte om å få tilgang til Office 365 og mulighet til å installere Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access og Publisher på inntil fem pc-er med Windows eller OS X, samt på inntil fem nettbrett.

Forenkling

Nå er det ikke noe nytt ved at studenter, også i Norge, kan benytte Microsoft-programvare relativt fritt. Derfor er denne nye ordningen først og fremst en utvidelse og en forenkling.

Det er noen få krav knyttet til ordningen. Det viktigste er at skolen eller studiestedet må lisensiere Office for lærere og øvrig personale gjennom Microsofts program for volumlisensiering. Først da vil lærestedet være kvalifisert. Dessuten må studenten eller eleven ha en egen e-postadresse hos det kvalifiserte lærestedet, og eleven må være minst 13 år gammel, noe som ifølge Microsoft er juridiske minstealderen for å kunne registrere seg for et tilbud på internett på egen hånd.

Lagring med begrensninger

Inkludert i ordningen er også 1 terabyte lagringsplass i OneDrive. Denne blir dog administrert av lærestedet og skal brukes til typisk skoleinnhold, for eksempel lekser og skolearbeid. Tillatelser og tilgang kan når som helst endres av skolens IT-administrator.