Gratis Office til studenter

Microsoft kjører pilotprosjekt i USA.

Gratis Office til studenter
Microsoft vil at studenter skal prøve ut samhandlingsmulighetene i Office 365. Bilde: Microsoft

For å trekke flere studenter til Office 365, abonnementsvarianten av kontorpakken, har Microsoft etablert Office 365 University som et eget produkt. Denne varianten koster 699 kroner for et fire års abonnement, kan installeres på to pc-er eller Mac, og gir 20 ekstra gigabyte på skylagringstjenesten Skydrive. Det er hundre kroner mindre enn det Office 365 Home Premium koster per år, og 400 kroner rimeligere enn den tradisjonelle varianten med lokal installasjon på én pc, Office Home & Student 2013.

Tilgangen til Office 365 University er begrenset til studenter, lærere og andre ansatte ved universiteter og høyskoler. Man må kunne bevise at man fyller vilkårene for kjøp i Microsoft Store for studenter, og Microsoft forbeholder seg retten til å «nekte berettigelse til enhver tid og uansett årsak».

Betingelsene framstår som svært rimelige, siden man får full tilgang til hele spekteret av Office-programmer, det vil si ikke bare Word, Excel, Powerpoint og Outlook, men også OneNote, Publisher og Access. Gjennom en gratis app gjøres alle Office-dokumenter lagret i Skydrive tilgjengelig på de tre mobilplattformene Android, iOS og Windows.

For ytterligere å lokke studenter til Office 365, har Microsoft lansert et pilotprosjekt i USA, med tre måneders gratis tilgang til hele pakken.

Den som deler tilbudet på Facebook kvalifiserer til ytterligere tre måneders gratis tilgang.

– Dette er et pilotprosjekt som bare kjøres i USA, sier talsperson Christine Korme for Microsoft Norge til digi.no. – Vi er ikke kjent med eventuelle planer om å kjøre et tilsvarende prosjekt i Norge.

Noe av hensikten med pilotprosjektet er å skape oppmerksomhet om de mange mulighetene Office 365 tilbyr for samhandling og deling av dokumenter.