BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis og bedre GeForce-grafikk

Ved hjelp av en liten endring i Windows-registeret vil ditt GeForce-baserte grafikkort tilby deg langt bedre grafikk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mars 2000 - 11:17

Et par av de egenskapene som gjør at 3Dfx' Voodoo 4 og 5 kort leverer svært god grafikk, er såkalt fullskjerm anti-aliasing (FSAA) og uskarphet ved bevegelse (motion blur). Grafikkort basert på den populære GeForce 256-brikken fra Nvidia mangler i utgangspunktet denne funksjonaliteten, men nå ser det ut til at i hvert fall FSAA blir tilgjengelig for GeForce-brukerne. FSAA jevner ut kantete linjer i 3D-grafikk og gjør at bildene ser mer realistisk ut.

Men ifølge The Register støtter versjon 5.08 av Nvidia Detonator-driver nettopp FSAA. Driveren er riktignok en betautave og uten offisiell støtte, men ifølge The Register godt nok til at de ivrigste GeForce-brukerne vil sette pris på egenskapen.

Alt som kreves for å få tilgang til FSAA sammen med GeForce, er å laste ned den ennå ikke offisielt lanserte 5.08-versjonen av Nvidias Detonator-driver, samt gjøre et sett med endringer i Windows-registeret. Dette gjøres ved å laste ned og installere en allerede ferdig redigert register-oppdateringsfil.

digi.no har ikke testet den nye driveren, først og fremst på grunn av manglende GeForce-kort. digi.no har derfor ingen oversikt over hvilke eventuelt uønskede følger en slik oppdatering vil få for brukerne.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.