BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis og bedre GeForce-grafikk

Ved hjelp av en liten endring i Windows-registeret vil ditt GeForce-baserte grafikkort tilby deg langt bedre grafikk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mars 2000 - 11:17

Et par av de egenskapene som gjør at 3Dfx' Voodoo 4 og 5 kort leverer svært god grafikk, er såkalt fullskjerm anti-aliasing (FSAA) og uskarphet ved bevegelse (motion blur). Grafikkort basert på den populære GeForce 256-brikken fra Nvidia mangler i utgangspunktet denne funksjonaliteten, men nå ser det ut til at i hvert fall FSAA blir tilgjengelig for GeForce-brukerne. FSAA jevner ut kantete linjer i 3D-grafikk og gjør at bildene ser mer realistisk ut.

Men ifølge The Register støtter versjon 5.08 av Nvidia Detonator-driver nettopp FSAA. Driveren er riktignok en betautave og uten offisiell støtte, men ifølge The Register godt nok til at de ivrigste GeForce-brukerne vil sette pris på egenskapen.

Alt som kreves for å få tilgang til FSAA sammen med GeForce, er å laste ned den ennå ikke offisielt lanserte 5.08-versjonen av Nvidias Detonator-driver, samt gjøre et sett med endringer i Windows-registeret. Dette gjøres ved å laste ned og installere en allerede ferdig redigert register-oppdateringsfil.

digi.no har ikke testet den nye driveren, først og fremst på grunn av manglende GeForce-kort. digi.no har derfor ingen oversikt over hvilke eventuelt uønskede følger en slik oppdatering vil få for brukerne.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.