BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis - om du ikke bruker IE 4.0

En gratistjeneste på Internett har nå begynt å ta betalt av IE 4.0-brukere. Sjefen for tjenesten tar betaling som en protest mot det han kaller Microsofts monopoltendenser.

Morten Øverbye
18. jan. 1998 - 21:00

Det er nettstedet Official Lost & Found, som nå vil begynne å ta betalt av brukere som har Internet Explorer 4.0 som sin nettleser, skriver News.com.

På nettstedet kan mennesker som har tapt eller funnet gjenstander kobles opp gjennom en database, slik at gjenstandene forhåpentlig kommer tilbake til sin rette eier. Tjenesten er gratis for alle, men nå vil sjefen for tjenesten altså begynne å ta betalt av IE 4.0-brukere.

- Det er ikke så mye for å ta betalt av brukerne, som for å vise Microsoft hvor irriterende de er for enkelte mennesker, sier Gordon French til News.com.

Han vil legge inn egen programvare som forteller hvilke nettlesere brukere av tjenesten har. IE 4.0-brukere vil deretter betale 4 dollar for å få adressen og telefonnummeret til mennesker som har funnet gjenstander de leter etter. Alle andre nettlesere, også eldre versjoner av Explorer, vil kunne bruke tjenesten gratis.

Tidligere har Microsoft blitt kritisert for å lage nettsteder der innholdet kun kan sees av nettlesere fra selskapet. En talskvinne for Microsoft sier i en kommentar til News.com at ett nettsted alene ikke vil påvirke Microsofts stilling i markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.