Gratis-overgang for SOL-journalister

Det er ikke bare Akersgata som frister: Først gikk redaktør Per Borglund, nå har tre journalister og en fotograf blitt hentet inn til gratisavisen til Schibsted. Konstituert redaktør Tine Skarland i SOL skjønner at de eks-ansatte har lyst til å være med å bygge et nytt redaksjonelt produkt.

Det er ikke bare Akersgata som frister: Først gikk redaktør Per Borglund, nå har tre journalister og en fotograf blitt hentet inn til gratisavisen til Schibsted. Konstituert redaktør Tine Skarland i SOL skjønner at de eks-ansatte har lyst til å være med å bygge et nytt redaksjonelt produkt.

Redaksjonen i Scandinavia Online (SOL) begynner å bli tom etter at internettselskapet la om kursen og satset på innholdspartnere i stedet for innhold. Per i dag er det kun to deskmedarbeider igjen pluss konstituert redaktør Tine Skarland.

Det var Per Borglund som var førstemann i skredet da han i desember ble hanket inn av sin gamle venn, Sverre Amundsen, til den nye gratisavisen til Schibsted. Amundsen er sjefredaktør, mens Borglund blir hans forlengede arm i redaksjonen.

SOL søker derfor etter ny redaktør - i en overgangsperiode er Tine Skarland konstituert og sorterer under publisher Kristin Skogen Lund som overtok etter Niels Røine da han gikk tilbake i Schibsted-ledelsen ved nyttår. Skogen Lund skal på sin side ut i fødselspermisjon ganske snart, og Schibsted-ledelsen jakter febrilsk på en arvtager.

I mellomtiden må konstituert redaktør Skarland løse desk-kabalen.

Fire stykker har sluttet i redaksjonen siden hun tok over.

- Jeg burde kanskje bli deprimert og ta det som et signal, sier hun.

- Jeg velger heller å se på det som naturlig. Flere av de som nå slutter har ambisjoner som skrivende journalister, og det får de jo ikke praktisert i SOL lenger, sier hun.

Det er, ifølge Kampanje Xpress, fotograf Gisle Oddstad og journalistene Ola Karlsen, Toril Haugen og Axel Sandberg som nå slutter seg til den nye redaksjonelle konstellasjonen som skal gi Oslo-beboerne gratis lesestoff.

Karlsen var leder for den lokale klubben i Norsk Journalistlag da det stormet som verst rundt SOL i fjor høst. Han gikk selv ut i permisjon og studier før han nå kommer tilbake i de skrivendes rekker i Schibsted-systemet.

Fotograf Oddstad er en gammel SOL-traver som har vært til stede siden Schibsted Nett-tiden i 1995. Det siste halve året har han vært prosjektleder for storskjermprosjektet som SOL har hatt i samarbeid med Green Media Group påGardermoen.

Skarland sier til digi.no at SOL skal ha inn tre nye deskmedarbeidere (i tillegg til redaktøren) som skal fylle redaksjonen igjen. Allerede nå er det klart at kabalen er i ferd med å gå opp. En tidligere nettjeger fra Kvasir er ansatt, en oppsagt SOL-ansatt har fortrinnsrett til stilling nummer to, mens den tredje stillingen som erstatter for fotograf Oddstad skal løses over tid.

I mellomtiden sitter de fire som slutter på oppsigelsestid.

Til toppen