BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis-PC inntar Mac-verdenen

Et nytt selskap - foreløpig går det under navnet FreeMac.com - vil til uka begynne å gi bort én million iMac-maskiner til kvalifiserte søkere. Maskinene leveres med Internett-aksess fra EarthLink.

Øystein Kvistad
2. aug. 1999 - 13:00

Ifølge CNET News.com skal det nye selskapet holde en presentasjon i San Francisco i morgen, tirsdag, og det er ventet at FreeMac.com vil ta i bruk de samme velkjente grepene som den øvrige PC-bransjen har benyttet en tid.

Akkurat som Free-PC vil FreeMac.com gi bort datamaskiner til personer som innfrir visse demografiske kriterier, skriver CNET News.com. Foruten hver sin nye iMac får hver av disse kundene anledning til å bli medlemmer i et eget "community" - eller gruppefellesskap - som FreeMac.com senere kan tjene penger på ved å selge svært målgruppestyrte annonser og skreddersy tilbud fra e-handelsleverandører.

Deltakerne vil ventelig bli bedt om å inngå flerårig bindingstid på sine Internett-avtaler.

Markedet har lenge ventet på at Apple i egen regi ville komme med en variant av gratis Internett, men dette ble senest avvist av Apple-sjef Steve Jobs "himself" under MacWorld-konferansen i New York nylig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.