Fronter forteller i en pressemelding at deres programvare "Classfronter" i dag benyttes ved over 25 norske universiteter og høgskoler. Selskapet beskriver Classfronter som en programvare for fleksibel læring og intranett.
Nå vil Fronter og daglig leder Roger Larsen gi bort programvaren til alle grunnskoler og videregående skoler i Norge.
Selskapet har store ambisjoner - både i Norge og på verdensbasis.
Fronter kupper det "proffe" læremarkedet
IKEA-versjonen av nettbasert læring
Med Classfronter får skolen sin egen "virtuelle bygning" på Internett. Larsen sier i pressemeldingen at denne bygningen inneholder alle tjenester man trenger for å gjennomføre undervisning, kunnskapsforvaltning og samarbeid via Internett.
Lærere, elever og foreldre kan deles inn i grupper og klasser hvor de blant annet kan samarbeide, diskutere, utveksle og publisere dokumenter, samt 'chatte' med hverandre. Samarbeidet foregår i lukkede 'rom' inne i den virtuelle skolebygningen (klasserom/grupperom/lærerrom), hvor uvedkommende ikke har tilgang.
Fronter opplyser også at løsningen er installert på selskapets sentrale web-servere, som er plassert hos, og vedlikeholdes av dataavdelingen ved Universitetet i Oslo, USIT.
Dette betyr at skolene ikke trenger å investere i noe ekstra utstyr eller dyre servere. Det er heller ikke nødvendig å installere noe på brukerens PC-er. Man trenger kun Internett-tilgang og nettleser, og tjenesten kan nås fra skolen, hjemmet, på reise eller alle steder hvor det er internett-tilgang.
Når Fronter velger å gi bort Classfronter gratis til alle grunn- og videregående skoler i Norge betyr dette at selskapet ikke tar seg betalt for selve programvaren. Det forutsettes at løsningen driftes fra USIT. Dette koster mellom 3.000 og 9.000 kroner i året (pluss moms).