FORBRUKERTEKNOLOGI

Gratis RSS-tjeneste til mobilen

Nokia har lansert «WidSets», en gratis og uavhengig innholdstjeneste til enhver Java-mobil.

3. okt. 2006 - 13:16

Den finske mobilprodusenten Nokia kunngjorde i dag en ny innholdstjeneste beregnet på mobiltelefoner. Tjenesten, døpt WidSets, er gratis. Den gjør RSS- og andre internettjenester, blant annet sosiale tjenester, blogger og spill, tilgjengelig for enhver mobiltelefon med Java.

WidSets-tjenesten omfatter et nettsted der du registrerer deg med brukernavn og passord, og en Java-klient som du installerer på mobiltelefonen. Nettstedet lar deg velge tjenester, for eksempel nyheter fra norske eller utenlandske nettsteder – VG og Aftenposten er med, samt blant annet CNN og BBC – og sørger for å innstille klienten på din mobil med det du velger av tjenester.

Tjenestene er fordelt på mange kategorier – blogger, fora, sport, nyheter, reiser, vær, meldinger og så videre – som du velger omtrent på samme måte som varer i en nettbutikk.

Når du har valgt tjenester, lar du nettstedet «synkronisere» det du har valgt med klienten på din mobiltelefon. Nettstedet viser din mobils status med hensyn til tjenesten, det vil si hvorvidt den er oppkoplet eller ikke, hvor mye data du har overført og så videre.

De nyeste widgets med innholdstjenester kan man også nå direkte via klienten på mobiltelefonen.

I tillegg til valg av ferdige tjenester, tilbyr WidSets-nettstedet også verktøy for utviklere, bloggere og nettsideeiere som ønsker å tilby innhold over WidSets. Et nettsted som allerede tilbyr en RSS-tjeneste, behøver bare å assosiere den til en «widget» og så publisere kombinasjonen på WidSets.

Tjenesten er ennå i beta, og undertegnedes erfaring var at en del gikk galt, samtidig som WidSets fungerer tilstrekkelig til å være nyttig. Håndteringen er langt enklere enn for eksempel wap-leser eller vanlig nettleser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.