Gratis samarbeidsløsning for småbedrifter

Gratis samarbeidsløsning for småbedrifter

Tromsø-selskapet Spider XS har lansert en nettbasert samarbeidsløsning som er gratis for små foretak.

XS Office er navnet på en ny, nettbasert løsning fra Spider XS som skal kunne fungere som en felles møteplass i en virksomhet. Løsningen er modulbasert og tilbys i ulike abonnementspakker. Blant annet finnes det moduler for tidsplanlegging, prosjektstyring, CRM, handel, dokumentarkiv og andre fellesressurser. I tillegg kommer en egen modul med brukertilpasset informasjon.

Normalt koster bruk av løsningen flere hundre kroner i måneden per bruker, men for å lokke til seg brukere tilbyr Spider XS nå også et gratisabonnement for inntil tre brukere. Dette abonnementet inkluderer modulene "Min side, "Organisasjon", "Samhandling", "Diverse" og "Admin".

I "Min side"-modulen kan hver enkelt bruker legge inn informasjon om seg selv, sine kontakter, avtaler og tilstedeværelse.

Organisasjon-modulen er en sentral modul hvor det kan legges inn informasjon om selve virksomheten, for eksempel en oversikt over alle de ansatte, styret, aksjonærer og historikk.

Samhandling-modulen tilsvarer på mange måte "Min side"-modulen, men gir en oversikt over blant annet felles ressurser, kontakter og avtaler. Her finnes også en pratekanal og en oppslagstavle for kunngjøringer.

En demoversjon av den mest omfattende løsningen finnes på denne siden. Tilgang oppnås ved å fylle inn "demo" i alle de tre feltene. I tillegg er det mulig å åpne XS Office tilpasset skjermer med lav oppløsning, for eksempel PDA eller mobiltelefon. Løsningen skal fungere med Internet Explorer og Firefox, men ser ut til å fungere ganske greit med en betautgave av Opera 9 også.

Til toppen