Gratis tilgang til enormt musikkarkiv

Mer enn 17.000 album fra mer enn 7000 artister ligger nå fritt tilgjengelig på Internett. Men vær rask, om ikke mange dagene er frislippet over.

Audiogalaxy har slått seg sammen med Listen Rhapsody og feirer i disse dager dette med å gi fri tilgang til musikken på Listen Rhapsody fram til 15. september. Fra den dagen vil tjenesten koste knappe ti dollar i måneden for ubegrenset bruk. Foreløpig er det kun amerikanske brukere som kan benytte betalingstjenesten, men gratistilbudet er tilgjengelig for alle.

Rhapsody fungerer som en slags jukeboks som er knyttet til musikkdatabasen over Internett. Programvaren, som dessverre kun finnes for Windows, laster ned musikken til en lokal bufferfil som rommer de 50 siste låtene du har lyttet til. Første gang man lytter til en låt kan avspillingen starte allerede under nedlastingen hvis man ønsker dette og nedlastingshastigheten er høy nok.

På samme måte som mange MP3-spillere kan man lage en egen avspillingsliste hvor låtene avspilles fortløpende. Man kan selvsagt legge til/laste ned flere låter mens avspillingen av andre låter pågår.

Rhapsody tilbyr et stort arkiv med både nye og gamle artister. Riktignok finner vi ikke alle de sære artistene og albumene vi søker etter, men særlig amerikanske artister er godt representert. Noen norske, som Bel Canto og M2M finner vi også. Dessuten finnes det en del artister og album som listes opp, men som ikke tilbys fordi Rhapsody i hvert fall foreløpig mangler avtale med dem.

Av albumene som ligger øverst på denne ukas VGs topp-40 liste, fant vi kun to album av ti album - Coldsplays "A Rush Of Blood To The Head" og Eminems "Eminem Show". Men flere av de andre artistene er representert med eldre album, så det er grunn til å tro at flere album fra lista etterhvert vil dukke opp.

Artistene er i Rhapsody sortert i kategorier og under informasjonen om de forskjellige artistene finner man også lenker til artister med lignende musikkstil. Det kan være en måte å oppdage nye artister på.

Hvordan du får tilgang til Rhapsody? Gå inn på Audiogalaxys nettsted og velg lenken til Rhapsody. Du må først laste ned klienten (1,6 MB) og deretter registrere deg med noen enkle opplysninger. Deretter er platesamlingen din plutselig - men forbigående - blitt langt større.

Vår søsterpublikasjon, DinSide, har også testet Rhapsody.

Til toppen