Gratis tillegg gjør Powerpoint til veggtavle

Microsoft har sluppet et gratis-tillegg som snur opp ned på hvordan du kan bruke Powerpoint.

Gratis tillegg gjør Powerpoint til veggtavle

Microsoft har sluppet et gratis-tillegg som snur opp ned på hvordan du kan bruke Powerpoint.

I våres demonstrerte Microsoft Touchwall – en dog ikke helt ny ide om hvordan liggende skjerm kan brukes som et arbeidsbord. Bordet er en stor pekeskjerm og flere brukere kan derfor stå rundt bordet og dra, slepe, åpne og zoome i dokumenter som ligger på det fremviste virtuelt skrivebordet.

Touchwall er et konseptprodukt – og når det kommer i salg vil ikke Microsoft tippe noe om. Men ideene bak et konseptprodukt kan ofte brukes i eksisterende produkter og det er nettopp dette utviklingsteamet bak Powerpoint har gjort.

På en nettside Microsoft kaller «Office Labs» – noe som tilsier høyere terskel for eksperimenter og litt mer odde ideer – har selskapet lansert «pptPlex».

Programmet er et gratis tillegg til Powerpoint 2007 som lar deg jobbe på en Touchwall-lignende måte, skriver Techcrunch.

Endringen er ganske dramatisk: Powerpoint-presentasjoner må i dag lages som sekvenser av ark der man bare ser et og et ark av gangen. Står man på ark 14 og vil vise oversikten på ark 5, må man bla tilbake.

Med pptPlex lager man i stedet ett gigantisk bilde der man legger inn alle arkene sine. Når man skal vise presentasjonen zoomer man inn og ut på enkeltark. Fordi man kan zoome, kan man dermed fritt legge inn detaljerte små tabeller eller store grafer hvor man kan zoome inn og ut på detaljer.

På denne måten kan man skape navigere friere og skape «informasjonsvegger» som dekker et tema.

Her er en video om tillegget. Du kan lese mer og laste ned tillegget fra denne siden på Microsoft Office Labs. Tillegget krever Office 2007, og fungerer både på Windows XP og Vista.

Til toppen