Gratis trådløs surfing i Oslos parker

Nå blir det mulig å surfe gratis i flere av Oslos parker. Først ute er kule Grünerløkka, selvfølgelig.

Nå blir det mulig å surfe gratis i flere av Oslos parker. Først ute er kule Grünerløkka, selvfølgelig.

Nå blir det mulig å surfe gratis i flere av Oslos parker. Tilbudet lanseres trolig i forbindelse med bydelsdagene 11. juni, skriver Aftenposten.

Grünerløkka er den første bydelen som tilbyr trådløst nettverk for alle som bruker parkene.

- Vi ønsker vi å sette bydelen på kartet. Vi mener dette harmoniserer med vår profil som en ung, trendy bydel, sier Paal Halvorsen (a), nestleder i bydelsutvalget, til Aftenposten.

Først ute er Sofienbergparken på Grünerløkka. Deretter vil det åpnes trådløse nettverk på Olaf Ryes plass, Birkelunden og Schous plass.

Det er Telenor som står bak de trådløse nettene. I de to første månedene er nettsurfingen gratis, men senere blir det innført en nedlastingsgrense på ti megabytes.

For å få ubegrenset tilgang må du registrere deg med brukernavn og passord hos Telenor. Dermed får du fri tilgang til Telenors trådløse nettverk i byen. For nedlasting på inntil 20 megabytes, vil det koste ti kroner, ifølge Aftenposten.

Det vil også åpnes trådløse nettverk ved 15 bensinstasjoner i Oslo. Fra før finnes det flere slike nettverk på Aker Brygge. Det er en del av Telenors økende satsing på trådløse nettverk.

- Trenden tyder på et godt voksende marked, som øker fra måned til måned. Dette gjør sannsynligvis hverdagen enklere for mange, sier Stein André Larner, avdelingsleder for forretningsutvikling, Internett og datakom i Telenor til Aftenposten.

Til toppen