Gratis verktøy flytter SQL-baser til Oracle

Et gratis verktøy forenkler overføring av databaser fra MySQL og SQL Server til Oracle 11g.

Gratis verktøy flytter SQL-baser til Oracle

Et gratis verktøy forenkler overføring av databaser fra MySQL og SQL Server til Oracle 11g.

Oracle har oppgradert sitt gratis verktøy SQL Developer for databaseutvikling til versjon 1.2. Den store nyheten er at verktøyet er utvidet med funksjonalitet for å lette overføringen av databaser fra Microsoft Access, Microsoft SQL Server og MySQL til Oracle Database 11g, den nyeste utgaven av Oracles database, som ble lansert tidlig i høst.

    Les også:

– Verktøyet kan brukes til å overføre data, tabeller og lagrede prosedyrer, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge til digi.no. – Det hele skjer raskt og med minimal risiko.

Databasene som verktøyet kan overføre til Oracle 11g, er versjon 7, 2000 og 2005 av SQL Server, versjon 97, 200, 2002 og 2003 av Access, og versjon 3.0, 4.0 og 5.0 av MySQL.

Løvvik viser til en tidlig erfaring gjort hos ADD Automation Printing. De brukte SQL Developer til å overføre 350 tabeller med rundt 1000 lagrede prosedyrer fra SQL Server 2005 til Oracle 11g.

– De brukte under to timer på jobben, og hadde minimalt med manuell redigering. De sier at de tidligere hadde måttet sett av to dager til en slik jobb, med instrukser for manuell redigering over to sider.

Verktøyet er tilgjengelig fra Oracle Technology Network, for Linux, Mac OS X og Windows.

Til toppen