BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis verktøy hjelper bedrifter med Vista

Microsoft har gjort ferdig seks gratis verktøy for bedrifter som vil opp på Vista.

22. feb. 2007 - 08:58

Microsoft melder at de har gjort ferdig seks gratis verktøy som skal hjelpe bedrifter til en raskere og bedre styrt oppgradering til Windows Vista.

Verktøyene, som hittil har vært tilgjengelig i midlertidige versjoner, skal hjelpe til med å vurdere hvilke PC-er som kan oppgraderes, samt planlegge, teste og utføre selve utleggingen.

Solution Accelerator for Business Desktop Deployment 2007 («BDD 2007») omfatter retningslinjer og hjelpemidler for utlegg av både Vista og Office 2007. Det er et ganske stort produkt, som kan brukes til å samordne og styre mange av de øvrige verktøyene som Microsoft tilbyr gratis for å hjelpe bedriftskunder med Vista og Office. BDD 2007 tilbys gratis til alle kunder og partnere.

Application Compatibility Toolkit 5.0 (ACT 5.0) skal gjøre det raskere og rimeligere å løse kompatibilitetsproblemer man vil møte ved overgangen til Vista. Verktøyet skal brukes av utviklere for å sjekke hvorvidt en gitt applikasjon har kompatibilitetsproblemer, og hvordan disse kan løses. ACT bør med andre ord brukes før man begynner å oppgradere noen av bedriftens PC-er til Vista.

Windows Vista Hardware Assessment 1.0 tar seg av det andre store problemet man kan møte: Ikke alle PC-er egner seg for Vista. Dette verktøyet slippes ut på lokalnettet, og genererer en rapport for hver PC det finner. Det krever ingen lokal klient.

Microsoft Volume Activation 2.0 går ut på å aktivere flere Vista-PC-er i slengen. Det omfatter to atskilte verktøy, henholdsvis Volume Activation Management og Key Management Service.

Virtual PC 2007 ble omtalt i en egen artikkel på digi.no tirsdag. Verktøyet gjør det mulig å kjøre flere operativsystemer samtidig på én PC. Hvis det ikke er mulig eller hensiktsmessig å bruk ACT 5.0 til å gjøre en nøkkelapplikasjon Vista-kompatibel, kan man vurdere å oppgradere PC-en til Vista likevel, og bruke Virtual PC 2007 for å installere en variant av Windows som garantert kjører applikasjonen.

Lenker til alle verktøyene ovenfor er gitt i dette dokumentet hos Microsoft: Microsoft Delivers Final Versions of Free Deployment Tools for Windows Vista.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.