Gratis virtualiserings­klient fra VMware

Virtuelle maskiner fra VMware kan nå kjøres fritt på alle PC-er med Linux eller Windows.

Virtuelle maskiner fra VMware kan nå kjøres fritt på alle PC-er med Linux eller Windows.

VMware annonserte i forrige uke en betautgave av VMware Player, et gratisprogram som gjør det mulig for brukeren å kjøre virtuelle maskiner laget med VMware Workstation, GSX Server eller ESX Server på en hvilken som helst PC med Linux eller Windows som operativsystem. Programmet støtter også Microsofts virtuelle maskiner og diskformatene til Symantec LiveState Recovery.

Selskapet tilbyr også en rekke ferdigbygde, virtuelle maskiner for nedlasting, blant annet Linux-installasjoner ferdig satt opp med MySQL- eller Oracle-database. De virtuelle maskinene kan lastes ned fra denne siden. Vær klar over at installasjonsfilene er på minst 200 MB.

VMware begrunner utgivelsen med at den vil gjøre det enklere for brukere av virtuelle maskiner å dele disse med andre. Bruksområder for virtuelle maskiner er ofte testing av programvare i trygge miljøer, hvor brukeren vertssystem ikke vil bli utsatt for trusler som befinner seg inne i det virtuelle miljøet.

VMware Player kan kjøres på maskiner med minst 128 MB minne og 400 MHz prosessor. Behovet for harddiskplass er på omtrent 150 MB, i tillegg til de plassen virtuelle maskinene brukeren benytter krever.

VMware Player kan lastes ned fra denne siden. Mer informasjon er tilgjengelig på denne siden.

Til toppen